
Zdrowe śniadanie
Realizując program Szkoły Promującej Zdrowie uczniowie klas IV -VI na lekcjach z wychowawcą przygotowywali zdrowe II śniadania. . W każdej klasie dzieci podzieliły się na grupy. Każda z grup przyniosła inne produkty i przygotowywała inny posiłek. Na szkolnych ławkach pojawiły się: sałatki owocowe przygotowane ze świeżych owoców, sałatki warzywne, kanapki z ciemnego pieczywa, jajka pod majonezową pierzynką, tortille z wędzonym łososiem oraz soki ze świeżo wyciskanych owoców, jogurty, mleko sojowe. Były też przekąski: owocowe koreczki, marchewka, pomidorki koktajlowe i rzodkiewki moczone w pysznych dipach. Uczniowie nie zapomnieli o pięknym i estetycznym podaniu swojego śniadania, aż z apetytem chciało się smakować. Wszyscy uczestnicy całkowicie zaangażowali się w przygotowywanie tych wspaniałych, smacznych, a przede wszystkim zdrowych posiłków, a najlepsi zostali dodatkowo nagrodzeni.
Byli to:
- w klasie IV: Marta Tłuszcz i Wiktoria Krzyżowska
- w klasie V: Mateusz Balcerzak, Dawid Grząś i Hubert Mrozek
- w klasie VI : Julia Dyszy, Julia Gaj, Karol Mitas, Martyna Mikulska, Ania Pawlikowska